divendres, 27 de juliol del 2012

Pastissets de pastanaga amb formatge

Feia dies que tenia ganes de fer alguna altra cosa dolça. El Jordi menjava pastanagues per posar-se moreno, li'n vaig robar una i al tastar-la vaig trobar que era una delícia! Eren unes pastanagues dolcíssimes, així que havia de fer algun experiment amb elles! Vaig aprofitar la tarda d'ahir, que feia mal temps a Formentera, per fer això:


Ingredients: (m'han sortit 16 pastissets) 
· 140g de farina(1 tassa)
· 150g de sucre (3/4 tassa)
· 1 culleradeta de llevat
· 250g de pastanaga (2 tasses)
· 200ml/190g (1tassa) d'oli de girasol
· 2 ous
· 1 pessic de sal
· 1 culleradeta de canyella
· 1 culleradeta de vainilla
~ per a la cobertura:
· 100g de mantega
· 400g de philadelphia (2 tarrines)
· 1 tassa de sucre glass
· 2 culleradetes de vainilla

Procediment:
- Per començar hem de pelar i ratllar les pastanagues. Les reservem en un recipient.
- Seguidament hem de mesclar tots els ingredients sòlids: tamisem la farina amb el llevat, la sal i la canyella, això també ho reservem en un altre recipient.
- A continuació batem els ous fins que quedi una massa homogènia i brillant. Després hi afegirem a poc a poc el sucre, batent amb intensitat. Un cop el sucre s'hagi integrat bé a la massa, hi abocarem amb compte, com si féssim maionesa, l'oli i també ho mesclarem tot bé. Per acabar hi posarem la culleradeta de vainilla.
- Quan ja tenim tots els ingredients líquids mesclats, hem d'afegir la mescla sòlida (farina, llevat, etc) sobre la mescla líquida i barrejar bé.
- Finalment, incorporarem la pastanaga ratllada a la mescla resultant i ho mesclarem tot amb cura.
- Per acabar hem de col·locar la massa en motlles de magdalena (omplint només fins la meitat dels papers) i coure-ho al forn, preescalfat a 180º, durant uns 20min o bé fins que estiguin cuits del tot comprovant-ho amb un escuradents.
- Un cop estiguin llestos els haurem de deixar refredar sobre una reixeta i esperar a que refredin. Passat aquest temps se'ls haurà de treure del motlle.
- Seguidament haurem de fer la cobertura de philadelphia. Primer de tot haurem de desfer la mantega fins una textura pomada i la mesclarem bé amb el sucre glass. Quan ho tinguem integrat incorporarem el formatge philadelphia i la vainilla, mourem fins que quedi una massa espesa. Posarem la massa en una màniga pastissera i ho decorarem.
- Ho deixarem refredar a la nevera fins al moment de degustar-ho.


Bon profit!

1 comentari:

Montse Palau { entre núvols de cotó } ha dit...

Te una pinta exquisita! Jo no n'he fet encara de pastís de pastanaga, però l'latre dia una companya en va portar un a la feina que havia fet ella i estava deliciós! Mira que jo no sóc massa de les pastanagues però en pastís estan bonísimes! I la combinació amb el formatge que has fet em sembla fantàstic!
Un petonet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...