dijous, 25 d’octubre del 2012

Magdalenes experimentals de vainilla amb xocolata desfeta

Avui estic en aquells dies del mes en que t'has de posar a la cuina sí o sí, independentment de les hores dormides, la feina obligatòria per demà i el cansament acumulat d'un mes sencer de laboratori (amb els milers d'informes que això comporta).
Tan bon punt he sortit de la facultat, ja tenia una idea clara del que havia de fer: Posar-me a fer magdalenes quan arribés a casa! I havien de dur XOCOLATA! MOLTA XOCOLATA (però no massa hahahah).

Total... M'he posat a mirar pels armaris de la cuina... La nevera... I improvitzant el que tenia disponible, ha sortit això XD


Unes magdalenes experimentals de vainilla amb xocolata desfeta (ja que no tenia suficient mantega per fer un buttercream (tampoc em venia massa de gust) ni fondant)

Ingredients (per a 12 magdalenes):
  • 115g de mantega sense sal a Tºambient
  • 220g de sucre blanc
  • 3 ous M
  • 200g de farina
  • 1 culleradeta i mitja de llevat
  • 120ml de llet semidesnatada
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla
[extret de la recepta de vainilla infalible 2.0 de l'Alma de Cupcake Perfecto]
  • 125g de xocolata
  • 25g de mantega
  • 200ml de llet

(volia fer un ganache de xocolata... Però m'ha sortit xocolata desfeta, això passa per no posar nata XD)

Procediment:
- Per començar hem de preescalfar el forn a 180ºC.
- Hem de tamisar la farina i el llevat en un bol que reservarem per després.
- Tot seguit hem de batre la mantega amb el sucre fins tenir-los ben integrats.
- Llavors afegirem els ous un a un, batent bé després de cada addició.
- Seguidament afegim la meitat de la farina i batrem a velocitat baixa fins que s'incorpori tot.
-A continuació, afegirem la llet i la vainilla. Tornarem a batre,afegirem l'altra meitat de la farina i ho mesclarem a velocitat baixa fins obtenir una mescla homogènia.
- Per acabar repartirem la massa a les 12 càpsules de magdalena, omplint-ne només 2/3 de la seva capacitat i ho courem tot durant 22-25min o fins que l'escuradents surti net.

Per fer la xocolata desfeta: he desfet la xocolata en un bany maria, després hi he afegit la llet i quan estava tot integrat ho he enretirat del foc i he afegit bocins de mantega.
Esperava obtenir una textura de ganaché de xocolata ^^" però ha resultat ser una xocolata desfeta força líquida.
Així que he agafat una xeringa i he punxat les magdalenes (hi he afegit 10mL de xocolata en cadascuna). Amb la xocolata que m'ha sobrat, he cobert les magdalenes.


Estan boníssimes! :D

1 comentari:

Montse Palau { entre núvols de cotó } ha dit...

ñaaam! Bon profit!!! ^^ Últimament m'estic passant massa amb la xocolata... en menjo a totes hores... així que aquesta recepta em ve ideal per continuar menjant xocolataaa!! ^^
Petons.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...