dimecres, 12 de desembre del 2012

Espelmes de formatge i coca de sobrassada de Formentera per la recepta del 15

Avui us presento una altra recepta del magnífic receptari d'en Joan Castelló Guasch ^^
En Jordi fa un parell de dies va haver d'anar a Formentera i de tornada m'ha portat una sobrassada de Formentera! Les d'allà són molt més bones que les que es compren per aquí, són tota una delícia :D



Així que res, com que és una coca que es presenta en porcions l'he aprofitat per presentar-la per la recepta del 15 :)
No és cap aperitiu llampant com molts que he vist últimament per la xarxa, no porta ingredients exclusius de l'altra banda del món ni tampoc està cuinat de forma excessivament elaborada. És un aperitiu tradicional i senzill fet amb molt d'amor i il·lusió ja que per a mi, tot el que involucri Formentera em resulta molt especial.
És per aquest motiu, que per la última recepta del 15 (espero que temporal) volia una recepta que tingués més sentiment que atractiu.

Ingredients:
  • 400 g de farina
  • l'aigua necessària
  • 1 sobre de llevat
  • 100 g de sucre (+ extra per decorar)
  • 1 c/s de batafaluga (o 1/2 de fonoll)
  • suc de 1/2 llimona
  • sobrassada
  • canyella en pols
Procediment:
Prepárese una masa con los mismos ingredientes que la anterior (serien els 400g de farina, l'aigua i el llevat), pero añadiendo a la masa cien gramos de azúcar, una cucharadita de batafaluga, o media de hinojo y el zumo de medio limón. Extiéndase en el molde, colóquense rodajitas de sobrasada, distanciadas cuatro o cinco centímetros una de otra, espolvoréese todo de canela en polvo, cúbrase con un punyado de azúcar y póngase al horno.
Així que hem d'amassar tot els ingredients junts amb molta cura d'obtenir una massa homogènia, l'estirarem sobre una plata de forn, hi posarem a sobre unes rodanxes de sobrassada, al gust, i ho courem al voltant de 45 min en un forn preescalfat a 180ºC. Ho tallarem en porcions i servirem calent :)
Per fer les espelmes de formatge simplement necessitem formatge ratllat i escuradents. Hem de posar sobre una plata de forn paper sulfuritzat, hi col·locarem els escuradents separats un parell de centímetres entre sí i en un dels seus extrems hi posarem una petita quantitat de formatge ratllat. Deixarem que es desfaci/torri una mica al forn (aprofitant que està encès per fer la coca). Per acabar deixarem que es refredi, ho desenganxarem i ho punxarem a la coca.



Bon profit! ^^

7 comentaris:

Unknown ha dit...

Molt bona proposta!!!
Ptns.
Lourdes.

Tapa't de tapes ha dit...

oh, Laia! Doncs són molt bons, aquests aperitius, i exclusius, que no tothom té el goig de poder comptar amb una sobrassada vinguda directament de Formentera! La sobrassada de ses illes sempre supera la peninsular (com diuen allà). Hi has posat molt d'amor, es nota!! Petons

fresaypimienta ha dit...

Hola Laia, muchas gracias por tu comentario en mi blog! he venido a visitar el tuyo y me encuentro con esa riquísima coca de sobradasa con esta decoración de queso tan atractiva, además debo decirte que soy una enamorada de Formentera, no hay lugar igual!!!! un beso

Miquel ha dit...

bona coca Laia i queda un bon aperitiu
peto

Mika ha dit...

Que buena pinta! Un abrazo!

Margarida ha dit...

Doncs ja veig que és una recepta amb molt de sentiment, però atractiu també! Aquestes espelmes de formatge, són superoriginals!!!!

Els fogons de la Bordeta ha dit...

A mi treu-me tots els ingredients portats de l'altra banda del món, em quedo amb aquest fet amb aquesta sobrassada boníssima! I la presentació també espectacular
Moltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...