dilluns, 24 de desembre del 2012

Macarons amb xocolata i menta

Vaig veure fa un cert temps que en Miquel, de les receptes del Miquel, va fer uns macarons verd s amb xocolata i menta que només de veure'ls em van fer una gola tremenda.
És per això, que havia de fer-los ^^ i aprofitant que ve gent a casa demà a dinar per Nadal, no hi ha res millor que fer-los gaudir amb uns quants macarons :D


Ingredients (per a aprox 70 meitats = aprox 35 macarons)
  • 100 g sucre glass
  • 125 g d'ametlla mòlta
  • 4 clares d'ou
  • 200 g de sucre
  • colorant alimentari verd
  • 2 tabletes de xocolata Lind amb menta (200g)
  • 85 g de mantega

Procediment:
  1. Per començar hem de tamisar el sucre glass i l'ametlla mòlta, llavors ho reservarem.
  2. Seguidament, i en un altre bol, introduïm les clares de quatre ous i les batem al punt de neu. Haurem d'incorporar gradualment el sucre, molt lentament batent molt bé després de cada addició, fins que quedi una massa espessa i brillant.
  3. A continuació, haurem de mesclar les clares amb l'ametlla i el sucre, amb moviments d'abaix a dalt. És important que es faci amb molta cautela i calma, ja que és important que la textura no es perdi en cap moment, sinó els macarons no tindran la seva textura característica.
  4. Quan ja ho tinguem gairebé tot mesclat, amb un escuradents incorporarem una miqueta de colorant, en el nostre cas verd. Si s'hi vol afegir algun sabor, ara serà el moment adequat.
  5. Després haurem de posar aquesta massa resultant en una màniga pastissera i dipositarem 48 cercles sobre paper vegetal o bé, en el tapís per fer macarons. Seguidament, haurem de donar un copet a la plata del forn per allisar la superfície dels macarons. (Si això no es fa no hi ha problema, ja que s'aniran posant bé amb el temps).
  6. Ara bé la part més important i alhora problemàtica de tot el procés: hem de deixar reposar la massa que hem posat sobre el paper vegetal fins que estigui seca al tacte (que no se'ns enganxi quan la toquem amb els dits, vaja). Sembla una tonteria, però és molt important, el procés depèn de l'humitat relativa de l'aire. L'últim cop em va trigar 1 h i 15 min, però hi ha gent que només li triga 30 min, així que és qüestió de paciència. Per tant, és molt més intel·ligent ser previsor i deixar-ho una nit de repòs; l'èxit serà assegurat.
  7. El següent pas és fornejar-los. Aquest és un punt crucial: el forn ha d'estar preescalfat a 150º. És molt important que la temperatura es mantingui uniforme dins del forn, sinó els macarons no quedaran bé. Llavors els courem al voltant de 13-15 min o bé fins que la superfície quedi cruixent al tacte.
  8. Finalment haurem de deixar-los refredar abans de desenganxar-los, per evitar que se'ns trenquin.
  9. Per fer el farcit de xocolata només hem de desfer la xocolata amb menta tallada a trossets en un recipient al bany maria. Quan la xocolata estigui totalment fosa, ho retirarem del foc, i hi afegirem la mantega en daus. Ho remourem tot fins tenir una crema homogènia, deixarem refredar una miqueta i omplirem els macarons (amb una màniga pastissera o bé amb una cullereta).

Bon profit! :D i Bon Nadal!! ^^

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Nyam!!

Tapa't de tapes ha dit...

Uau, que bons!! Com un after eight però a la valenta! De categoria, aquests macarons! Petons i bones festes

No tot són postres ha dit...

MARE MEVA, T'HAN QUEDAT PERFECTES!!!!!
PTNTS
DOLÇA

Montse Palau { entre núvols de cotó } ha dit...

Segur estaven deliciosos!!! ^^
Petoneets!

Carme i Omar ha dit...

T'han quedat sensacionals, perfectes. Quin postre de luxe pels convidats.
Que passis unes bones festes i tinguis un bon any 2013.
Un petonàs

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...