dimecres, 27 de febrer del 2013

Strudel de pebrots i tonyina

Avui dia 27 és l'aniversari d'en Jordi :)
Com que cau en dimecres i entre setmana és força difícil compaginar-se i organitzar el temps; he decidit posposar el menú-per-llepar-se'n-els-dits per a dissabte... Així que avui només tindrà una bona coqueta senzilla i fàcil.
El pastís i la bufada d'espelmes també serà per dissabte, ja que farem un dinar pet tota la família.




Ingredients:
  • 1 planxa de pasta de full (preferiblement quadrada)
  • una llauna de tonyina
  • 2 pebrots vermells
  • olives
  • mitja ceba
  • 1 allet
  • mig tomàquet
  • 30 ml de vi blanc
  • sal i orenga
  • llavors de sèsam
Procediment:
  1. En una paella, hem d'escórrer l'oli de la llauna de la tonyina i la tonyina la reservem per més endavant. Hem de picar la ceba i l'all en trossos ben petits i els courem a foc lent per a que es coguin però no es daurin.
  2. Seguidament hi addicionarem el pebrot tallat de forma irregular (ni trossos molt grossos ni molt petits). Després d'uns 3 - 4 min. de cocció, hi afegirem el tomàquet, tallat en daus.
  3. Llavors hi addicionarem la sal i l'orenga. Ho remenarem bé per a que s'integri tot i quan el pebrot ja estigui gairebé cuit hi afegirem la tonyina i les olives tallades en làmines. Ho remourem tot i hi agregarem el vi blanc. Ho courem durant un parell de minuts més i ho deixarem refredar.
  4. A continuació, estendrem la planxa de pasta de full. Visualment haurem de separar el rectangle en dues meitats. En una hi posarem el farcit i l'altra ens servirà per cobrir-lo. En aquesta hi farem uns talls paral·lels, la pintarem amb ou batut i la decorarem amb llavors de sèsam.
  5. Per acabar ho courem a 200ºC fins que estigui daurat.


Bon profit! :D

PS: Com sempre, la meva font d'inspiració prové del blog Kanela y Limón, és magnífic! TOTES les seves receptes m'encanten :D I les seves fotos em semblen magnífiques!

4 comentaris:

Silvia ha dit...

Muito interessante numa versão com sal!
Gostei muito!
bjs

Tapa't de tapes ha dit...

Apa que bo, Laia! Un strudel salat... i molt ben acabat. Boníssim

Fórmules Culinàries ha dit...

Aleee!! dncs aixo x ser només un pimpam no esta gens malament...no em vull imaginar el q li faràs x dissabte...jeje!
ptns!!

Montse Palau { entre núvols de cotó } ha dit...

Una pinta fantàstica com sempre!!! Ah I felicitaaats a en Jordi!! ^^
Esperarem veure el magnífic menú i el pastís! ^^
Petonets!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...