diumenge, 28 d’abril del 2013

Sandvitxos de delícies del mar amb formatge i carbassó en tempura

Com us vaig dir en l'entrada anterior... Aquest dijous passat en Jordi i jo vam anar de picnic (bé, ho vam intentar XD). Sí, parlo del mateix dijous en que va començar a aparèixer aquesta borrasca que encara ens mulla els carrers i ens tapa el Sol.
Però ens (em) feia molta il·lusió anar de picnic així que vam desafiar el mal temps i vam acabar fent una escapadeta ràpida i fugaç al turó de la Peira, prop de casa d'en Jordi per si se'ns posava a ploure de sobte.
Jo volia anar al parc de la Ciutadella (a celebrar el dia de Sant Jordi tot i que ja havia passat... perquè havia estat d'exàmens) però vam preferir ser prudents i vam apostar per un parc que ens quedés més a prop.
Així que tenim pendent un picnic com Déu mana! Amb moltes fotos de gespa i ulls tancats pel Sol que faci aquell dia!


Quasi se m'oblida! No imaginava que aquests sandvitxos omplirien tant i vaig preparar-ne dos per hom (més brownie de postres XD). Vaig quedar TAN plena que no vaig poder ni berenar el brownie que no m'havia menjat per dinar. Així que espero que no sigueu golafres com jo i ho acompanyeu d'alguna amanida lleugera (o en mengeu menys XD).

Ingredients:
  • pa de motlle (en el meu cas, integral)
  • maionesa
  • orenga
  • enciam (1 fulla per pis)
  • formatge semicurat (1 lonxa quadrada per pis o bé dos triangles)
  • palets de cranc (1 per pis)
  • carbassó (2 rodanxes per pis)
  • tempura (1 tasseta de cafè de farina, 1 tasseta de cafè d'aigua MOLT freda i oli de girasol per fregir)
Procediment:
  1. Per començar és recomanable escampar les llesques de pa de motlle d'una forma ordenada al lloc de treball. A sobre de cada llesca hi posarem una fina capa de maionesa i una mica d'orenga al gust.
  2. En dues de les tres llesques (la restant serà per la capa superior) hi posarem just a sobre de la capa de maionesa, una fulla d'enciam (o més, segons la mida i gust de cadascú), el formatge i un palet de cranc tallat en fines tires (jo vaig fer-ne fins a 6 tires).
  3. Mentre col·loquem tots aquests ingredients anteriors a sobre del pa de motlle, podem preparar la tempura. No és més que farina i aigua molt freda (s'hi pot afegir ou batut i una mica de llevat, però jo en vaig prescindir). El més important és l'aigua BEN freda, per fer-la només hem de posar una tasseta de cafè d'aigua al congelador i abans que se'ns solidifiqui, la treiem i la barregem bé amb la tasseta de farina procurant de no deixar-hi grumolls. La tempura s'ha de preparar just en el moment de fregir, sinó podria no quedar suficient cruixent. Així que immediatament preparem una paella amb oli de girasol (és preferible al d'oliva, ja que té un gust més suau) i fregim les rodanxes de carbassó prèviament ben "untades" de tempura. Fregim fins que estiguin dauradetes per tots els costats i les col·loquem sobre paper de cuina per tal d'absorbir l'excés d'oli.
  4. Finalment haurem de posar les rodanxes de carbassó fregides i escorregudes a sobre de les tires de palets de cranc. Llavors només quedarà muntar els pisos del sandvitx i embolicar-lo per endur.

Bon profit!

PS: Passejant per fnac va caure en les meves mans el nou llibre de Xavier Barriga, Brioxeria. Només fullejant-ne les pàgines ja podia sentir l'aroma dels croissanets acabats de fornejar, em van enamorar les papallones de pasta de full (com ulleres però amb una presentació diferent) i quasi podia tastar els brioxets amb pernil dolç i formatge que sortien a les últimes pàgines. Seria TAN feliç passant-me hores a la cuina fent aquelles cosetes que proposa... Fa tres dies que vaig fullejar el llibre i encara se'm fa la boca aigua recordant les fotos.
No el vull.. El necessit!

13 comentaris:

Celeste ha dit...

Que sandwiches más ricos y apetitosos te han quedado para una cenita de sábado con una buena película.
Un abrazo

lolines ha dit...

Laia, has preparat uns sandvitxos, la mar de bons.

Montse Palau { entre núvols de cotó } ha dit...

Quina pintassa tenen els sandvitxos!! Al final però no us va ploure no? I vau poder menjar-vos els sandvitxos al parc? ^^ Yo també vull fer un picnic!!! ^^

Bff!! el llibre del que parles pinta molt i molt bé... Només pel que dius crec que jo també el necessito...!! ^^

Un petonàs!!

Mònica Tarradellas ha dit...

Aquests entrepans són de categoria! Jo en sóc fan. Quan vaig a Madrid sempre intento menjar-ne alguns d'aquest tipus a algun Rodilla, però ni punt de comparació amb aquests teus tan originals! Una abraçada Laia!

Doris mis cosillas ha dit...

Que riquisimo y para la noche fantastico con una cervecita.Besos

Ceviche Peruano ha dit...

Que rico! que pinta que tiene!
bsss

Pumuky ha dit...

Uns sandvitxos deliciosos!!

A veure si millora el temps i podeu fer el picnic com cal!

Petons!

Eva ha dit...

M'encanten els sandvitxos!!!! Fa unes setmanes vaig estar per Anglaterra i no vegis com disfrutava a l'hora de dinar ;)
Aquests teus fan molt bona pinta i a més rapidíssims de fer! i t'entenc amb lo del llibre d'en Barriga... jo crec que no tardaré massa a anar-lo a buscar... també el necessito XD

Fem un mos ha dit...

Aquests sandvitxos tenen molt bona pinta, i si vares poder menjar-te’ls com volies es un èxit amb el temps que estem tenint.
Jo també estic necessitant el llibre d’en Xavier Barriga : )
Petons

Marta Martita ha dit...

Sóc fan dels sandvitxos!!! Mmmm!!!! Em quedo mirant pel blog, m'estas fent entrar gana!!!

Ptons!

Marta

Roser ha dit...

Aquests sanvitx són genials, amb molta metèria jejej, lo de posar carbassó amb tempura m'ha agradat molt. Petons

Coses de Llàbiro ha dit...

Un sandvitx ben sa i fresc.
Moltíssimes gràcies per participar.

Judith ha dit...

sempre m'han agradat els sandvitxos de diversos pisos!!! moltíssimes gràcies per participar a Memòries d'una cuinera. petonets

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...