Avui pel dinar de Nadal hem apostat per un plat principal senzill, ràpid i lleuger. Per aquest dinar tan important per a la família sempre fem molts (masses) entrants i aperitius i llavors no hi ha qui arribi als postres! XD Per això era imprescindible, ja que no podia eliminar entrants pq ma mare em mata hahah, intentar fer plats més lleugers.
- un parell de rodanxes de lluç per comensal
- 3 gambes per cap
- 4 alls
- 4 cullerades de julivert picat
- suc d'una llimona
- mitja copa de vi blanc
- oli d'oliva
- sal
- Salsa holandesa per acompanyar
Procediment:
- Per començar hem de preescalfar el forn a 200ºC. Rentarem les rodanxes de lluç i els col·locarem en una safata apta per al forn, al voltant del lluç hi posarem les gambes.
- Picarem l'all i el julivert. Els posarem en un bol i hi afegirem el suc de la llimona, sal, oli d'oliva i mitja copa de vi blanc. Mesclarem la picada i l'escamparem per sobre del lluç i les gambes.
- Quan ho tinguem tot, introduirem la safata al forn, abaixarem la temperatura fins 180ºC i ho deixarem coure durant 20-30 min.
- Per servir el plat hi col·locarem un parell de rodanxes de lluç, unes gambes per sobre i ho servirem ben calent. Podem acompanyar-ho de salsa holandesa i una copa de vi blanc.
Bon profit!
1 comentari:
Quin plat més deliciós, ja sigui per Nadal com per qualsevol dia de l'any!! Un petonàs
Publica un comentari a l'entrada