dijous, 26 de desembre del 2013

Lluç al forn amb picada i gambes

Avui pel dinar de Nadal hem apostat per un plat principal senzill, ràpid i lleuger. Per aquest dinar tan important per a la família sempre fem molts (masses) entrants i aperitius i llavors no hi ha qui arribi als postres! XD Per això era imprescindible, ja que no podia eliminar entrants pq ma mare em mata hahah, intentar fer plats més lleugers.


Ingredients (per a 4 persones):
  • un parell de rodanxes de lluç per comensal
  • 3 gambes per cap
  • 4 alls
  • 4 cullerades de julivert picat
  • suc d'una llimona
  • mitja copa de vi blanc
  • oli d'oliva
  • sal
  • Salsa holandesa per acompanyar
Procediment:
  1. Per començar hem de preescalfar el forn a 200ºC. Rentarem les rodanxes de lluç i els col·locarem en una safata apta per al forn, al voltant del lluç hi posarem les gambes.
  2. Picarem l'all i el julivert. Els posarem en un bol i hi afegirem el suc de la llimona, sal, oli d'oliva i mitja copa de vi blanc. Mesclarem la picada i l'escamparem per sobre del lluç i les gambes.
  3. Quan ho tinguem tot, introduirem la safata al forn, abaixarem la temperatura fins 180ºC i ho deixarem coure durant 20-30 min.
  4. Per servir el plat hi col·locarem un parell de rodanxes de lluç, unes gambes per sobre i ho servirem ben calent. Podem acompanyar-ho de salsa holandesa i una copa de vi blanc.
Bon profit!

1 comentari:

Núria ha dit...

Quin plat més deliciós, ja sigui per Nadal com per qualsevol dia de l'any!! Un petonàs

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...