Sento haver estat tantes setmanes sense passar-me per aquí... Però els exàmens són el més important! Estic a dos exàmens de la llibertat absoluta! Espero poder dir-vos en les pròximes setmanes que he acabat la carrera!
Però en fi, prefereixo no avançar aconteixements i presentar-vos el meu regal d'aniversari per l'Anna, que avui fa 23 anys!
La conec des dels inicis de la carrera i només per això ja es mereixia un pastís tan espectacular com aquest! És un pastís de xocolata pecaminós que fa que et plantegis els plaers de la vida. Què pot haver millor que un tros d'aquest pastís? Ja ho diu el nom: pastís del diable, no vol dir res més que, de tanta gola que passarem, ens conduirà a l'infern! XD
I bé, tot i que el pastís és per ella, ja que li encanta la xocolataaaa; també és per mii... Ahir va marxar en Jordi cap a Formentera i jo encara trigaré en anar-hi... Només fa un dia que ha partit i ja l'enyoro. Sospir... He de menjar xocolata ^^"
Ingredients (per dos motlles de 20 cm):
- pa de pessic:
- 100 g de mantega sense sal, estovada (més extra per untar el motlle)
- 275 g de sucre
- 2 ous L
- 200 g de farina més llevat (200 g de farina + 1 sobre de llevat [la cullerada de sota ja hi estaria inclosa])
- 1 culleradeta de llevat (ometre si s'usa farina normal)
- 75 g de cacau en pols
- 125 ml de llet
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla
- 1 culleradeta de cafè en pols en 125 ml d'aigua bullent, equivaldria a un espresso fred. [He de comentar que jo no he posat el cafè dins del pa de pessic, sinó que l'he fet servir per humitejar-lo, com si fos almívar, i així alleugerir-lo.]
- cobertura i farcit:
- 125 g de mantega, tallada en daus
- 25 g de cacau en pols
- 125 g de sucre glass
- 2 o 3 cullerades de llet
- xurrets de xocolata per decorar, etc.
Procediment:
- Per començar hem de preescalfar el forn a 180ºC. Seguidament prepararem el motlle: l'untarem amb mantega i si és un motlle desmotllable, cobrirem el fons amb paper sulfuritzat, que també untarem amb mantega.
- Amb una batedora elèctrica, batrem la mantega i el sucre fins obtenir una crema lleugera i esponjosa.
- Hi agregarem els ous, un a un, sense deixar de batre fins que estiguin ben integrats.
- Seria recomanable tamisar tots els ingredients secs en un bol (farina, cacau en pols i el llevat) i en un altre els ingredients líquids (llet, cafè i vainilla). [Com he dit anteriorment, el cafè l'he fet servir per humitejar el pa de pessic un cop cuit, així que l'he reservat per més tard]. Llavors s'ha d'anar alternant l'addició d'ingredients secs amb líquids, fins obtenir una mescla homogènia. (Jo he prescindit dels bols, ja que es pot fer a ull perfectament, he seguit aquest ordre: farina, llet, cacau, llevat i vainilla).
- Un cop la massa sigui homogènia, la repartirem pel motlle i la fornejarem durant 30-35 min, fins que l'escuradents surti net.
- Quan estigui cuit, deixarem refredar el motlle a sobre d'una reixeta i tan bon punt estigui fred del tot, el desmotllarem i tallarem per la meitat.
- Mentre el pa de pessic es cou al forn podem procedir a fer la crema de xocolata. Primer de tot hem de desfer la mantega en un cassó, a foc lent. Hi agregarem el cacau i continuarem la cocció 1 o 2 min, removent amb freqüència. Llavors ho deixarem refredar lleugerament.
- Hi afegirem el sucre glass, tamisat, i ho mesclarem bé. Incorporarem la llet, 1 cullerada cada vegada, fins que la mescla esdevingui llisa i brillant; llavors la deixarem refredar i espessirà.
- En cada meitat del pa de pessic hi escamparem el cafè que teníem reservat. Després hi escamparem la meitat de la crema per farcir el pastís i l'altre meitat per cobrir-lo.
- Finalment el podem decorar amb xorrets de xocolata, virutes, lacasitos, etc.
Bon profit! :D
PS: Quan acabi els exàmens tornaré tots els comentaris!! :D