dimecres, 11 de juliol del 2012

Macarons de xocolata blanca

Ahir ma mare em va regalar un llibre com a agraïment per haver-li fet el fotolibro del seu 50è aniversari.
Segons després haver arrencat amb ànsia el paper de l'embolcall, ma germana i jo ens vam llançar com dues feres sobre el llibre! Vam seleccionar 14 receptes imprescindibles per experimentar amb el llibre, però la guanyadora va ser aquesta:


Macarons francesos! Són la cosa més exquisida que he tastat mai!

El llibre me l'emportaré a Formentera per seguir fent experiments, no puc estar-me sense cuinar tants dies XD i a més, tindré nous conillets d'índies per a que tastin les meves cuinetes ^^

Així doncs, un cop sabíem que havíem de fer macarons vam anar a buscar els ingredients. Però ens faltaven dos detalls molt importants que havíem passat per alt: el colorant i el paper vegetal.
Vaig pensar que podia prescindir del paper vegetal, i que podria usar el d'alumini, però per si de cas, vaig informar-me'n per internet. Es veu que fer-los amb paper d'alumini pot fer que se't cremin d'abaix i que quedin crus.
Després, vam anar la Júlia i jo, amb un cop de cotxe (literal XD sort que quan vaig aparcar no va quedar cap marca, hahaha) a la botiga que hi ha a la Ctra. Matadepera, el K'Dolç. La noia ens va atendre molt bé, i ens va recomanar el color Rosa de la marca Wilton. Vam marxar corrents a casa i va començar el procés de fer els macarons!

Ingredients (per a 24 macarons):
· 50g de sucre glass
· 65g d'ametlles mòltes
· 2 clares d'ou
· 100g de sucre normal
· colorant rosa (en pasta o sòlid. És important que no sigui líquid ja que podria desestabilitzar la massa)

Procediment:
- Per començar hem de batre el sucre glass i l'ametlla mòlta per fer els seus "grans" més fins, a continuació ho tamisarem tot per assegurar-nos de que així sigui.
- Seguidament, i en un altre bol, introduïm les clares de dos ous i les batem al punt de neu. Haurem d'incorporar gradualment el sucre, molt lentament batent molt bé després de cada addició, fins que quedi una massa espessa i brillant.
- A continuació haurem de mesclar les clares amb l'ametlla i el sucre, amb moviments d'abaix a dalt. És important que es faci amb molta cautela i calma, ja que és important que la textura no es perdi en cap moment, sinó els macarons no tindran la seva textura característica.
- Quan ja ho tinguem gairebé tot mesclat, amb un escuradents incorporarem una miqueta de colorant, en el nostre cas rosa. Si s'hi vol afegir algun sabor, ara serà el moment adequat.
- Després haurem de posar aquesta massa resultant en una màniga pastissera amb una boquilla de 1cm i dipositarem 24 cercles d'uns 3cm sobre paper vegetal.
- Seguidament haurem de donar un copet a la plata del forn per allisar la superfície dels macarons. (Si això no es fa no hi ha problema, ja que s'aniran posant bé amb el temps).
- Ara bé la part més important i alhora problemàtica de tot el procés: hem de deixar reposar la massa que hem posat sobre el paper vegetal fins que estigui seca al tacte (que no se'ns enganxi quan la toquem amb els dits, vaja). Sembla una tonteria, però és molt important, el procés depen de l'humitat relativa de l'aire. Ahir em va trigar 1h i 15min, però hi ha gent que només li triga 30min, així que és qüestió de paciència.
Si necessitem major seguretat, es poden preparar per la tarda i deixar-los assecar durant tota la nit (això és el que faré quan estigui a Formentera! Hahah).
Aquest procés, "croûtage", és el temps necessari per a que els macarons s'assequin per fora i llavors no rebentin al forn. És també important per a que tinguin el "collerette" o peu característic dels macarons, ja que no ho serien si no ho tinguessin. Com he llegit per internet: un macaron sense collerette és com un sandvitx sense farciment.
- El següent pas és fornejar-los. Aquest és un punt crucial: el forn ha d'estar preescalfat a 150º. És molt important que la temperatura es mantingui uniforme dins del forn, sinó els macarons no quedaran bé. Llavors els courem durant 15min o bé fins que la superfície quedi cruixent al tacte.
- Finalment haurem de deixar-los refredar abans de desenganxar-los del paper vegetal, per evitar que se'ns trenquin.
- Per acabar, haurem de fer el farciment. Haurem de trencar a trossets la mantega i la xocolata blanca. La desfarem a foc lent i quan es refredi una mica la salsa formada la col·locarem entre dues cares del macaron per fer un sandvitx.

Només volia fer una sola mossegada per fer la fotografia,
però he estat totalment incapaç de fer-ne només una
així que ja es veu: dues mossegades! És irresistible! :D

Bon profit! :D

PS: és la primera vegada que faig macarons i m'han quedat molt millor del que esperava ^^ Imagino que serà la sort del principiant XD Perquè he sentit moltes desgràcies sobre aquests deliciosos postres.

9 comentaris:

Montse Palau { entre núvols de cotó } ha dit...

Quina pintorraaaa Laia!!! Jo no m'atreveixo a fer-los... per por de que em quedin malament... sembla que els hagis fet tota la vidaaaa!
Un petonaaaaas!!!!

Isabel ha dit...

Los veo fabulosos!!!
De suerte del principiante nada, ahora a mejorar día a día!!

Miguel Hinojosa ha dit...

La verdad es que tienen una pinta estupenda... y lo mas importante es que se te antojan nada mas verlos!!!!!!!!!!!
Un beso
Miguel
lareposteriademiguel.com

el Gato con Cupcakes ha dit...

Qué buena pinta tienen y la presentación está muy bien.
bss

Miquel ha dit...

te han quedado muy bien y mi experiencia me dice que no siempre salen bien,asi que si te fallan tranquila que pasa.Pero estos seguro que ya te saldran mejor cada vez que los hagas
peto

Silvia ha dit...

Te quedaron fabulosos con lo difíciles que son de hacer.

Besos.

Coses de Llàbiro ha dit...

A mi em sembla que t'han quedat molt bé, jo ni mi atreveixo!

L'atzavara no és l'aloe vera, és un endolcidor, l'àgave, jo el faig servir molt perquè m'encanta.
Perdona que hagi tardat a contestar...

Petons.

Dolores-MiGranDiversion ha dit...

Pues que suerte!! a la primera y de maravilla... Bss

Cristina Perezfe ha dit...

Jo en vull tastar d-aquets!!!! mai nhe menjat un!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...