dissabte, 7 de juliol del 2012

Pa de pessic de les Carmelites Descalces de Sevilla

Fa deu dies exactament, una amiga de ma mare li va donar un potet amb una salsa estranya a dins i un full amb els passos a seguir.


El full deia així:
Aquesta és una antiga forma de realitzar un pa de pessic i es deia que la persona que t'entregués el vas amb la "massa mare" et desitjava sort i salut.

Es requereixen deu dies per la seva elaboració sense usar batedora ni frigorífic o altres aparells moderns.

La tradició diu que la "massa mare" te l'han de donar i començar l'elaboració en dijous per a que el pa de pessic estigui llest el dissabte de la setmana següent.
Aquest pa de pessic es veu que és popular per internet i rep altres noms tals com: Pa de pessic del Pare Pío, de les germanes Clarisas o pa de pessic dels deu dies.

S'ha de partir de la "massa mare", si no es té, aquí hi ha un link que explica com fer-la (i també explica, amb fotos, el procés de l'elaboració del pa de pessic en generalhttp://kanelaylimon.blogspot.com.es/2012/05/bizcocho-del-padre-pio.html

Dia 1 (dijous):
S'avoca el contingut de la "massa mare" que has rebut en un recipient, amb tapa, de major tamany, ja que la massa creixerà. S'hi afegeix un vas de sucre i un altre de farina. NO ES MESCLA i ho tapem bé.
[El vas és un vas normal i corrent de beure aigua, que equival a uns 200ml]

Dia 2 (divendres):
Es barreja tot bé amb una cullera.

Dia 3 (dissabte) i Dia 4 (diumenge):
No es toca

Dia 5 (dilluns):
S'hi afegeix un vas de sucre, un de llet i un de farina. NO ES MESCLA.

Dia 6 (dimarts):
Es barreja tot bé amb una cullera.

Dia 7 (dimecres), Dia 8 (dijous) i Dia 9 (divendres):
No s'hi fa res

Dia 10 (dissabte):
Preparem tres vasos de la "massa mare" obtinguda que entregarem el següent dijous a tres persones que volguem desitjar sort i salut.
A la massa sobrant li afegirem: 2 vasos de farina, 1 vas de sucre, 1/2 d'oli d'oliva o girasol, 1 vas de llet, 1 vas de nous o ametlles picades (125g), 1 vas de panses sense os, 1 sobre sencer de llevat (Royal), 2 ous, 1 poma trossejada, un pessic de sal, un cullerada de vainilla i finalment, ratlladura d'una llimona/taronja sencera.
[Jo he prescindit de les panses i he ratllat una llimona. He usat oli de girasol ja que s'oli d'oliva que tenim a casa és molt fort. La vainilla era líquida i de la marca Wilton, hi he posat una cullerada sopera]
Ho hem de mesclar tot amb una cullera (és molt important no usar batedora) i ho posem al forn a 180º durant 40-45 min.


Bon profit!

PS: Durant el procés, la "massa mare" fa pudor; això és degut a la fermentació del sucre (ja que no ho guardem a la nevera). Ho adverteixo ja que la massa no s'ha fet malbé ni està dolenta, simplement fa una mica de mala olor (per si de cas, no tasteu la massa crua XD).
PS2: Aquest pastís és un dels més bons que he tastat mai, realment l'espera ha valgut la pena ^^

1 comentari:

Montse Palau { entre núvols de cotó } ha dit...

Està super bo!!! Espero estar a l'alçada, fer-lo i que em quidi igual de bo que a tu... i pogui publicar-ho al blog... :P jajajajaja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...