diumenge, 28 de juliol del 2013

Melmelada de móres

Divendres en Jordi i jo vam anar als morers que tenen a la tanca de casa seva i vam collir totes les móres que vam poder abans que se'ns pongués el Sol. Vam acabar tan bruts de suc de mora que semblàvem zombies de Walking Dead.
Cal comentar que les móres de Formentera són diferents de les que es troben a Catalunya. Aquestes són MOLT més grosses, més sucoses i més dolces. Així que sincerament, com millor poden menjar-se és soles, amb iogurt, amb cereals... Són tan bones i tan bones que aquella nit gairebé no vam sopar, hahhaha, ja que ens n'havíem inflat mentre les recollíem XD
Vam decidir fer-ne melmelada per aprofitar-les millor, ja que es fan malbé molt ràpid i és una llàstima que es perdin.

Se'm va oblidar de fotografiar les móres, així que
aquesta foto està extreta d'internet
Ingredients:
  • 1 kg de móres de morer
  • 250 g de sucre (si parlem de móres silvestres caldria aproximadament 500 g de sucre)
  • el suc de mitja llimona
Procediment:
  1. Per començar s'han de netejar bé les móres, assegurant-nos que no queda cap branquilló adherit a les móres.
  2. Anirem posant les móres netes en una olla mitjana i hi agregarem el sucre i el suc de la mitja llimona. Les courem, removent constantment, durant uns 5-7 min a foc fort, fins que la mescla bulli. Llavors ho abaixarem fins a foc baix i ho courem durant uns 35-40 min, removent de tant en tant per a que no s'enganxin. El temps és relatiu, si es vol la melmelada més espessa, s'hauria de coure durant més estona. Cal comentar, però, que un cop la melmelada es refreda, espesseix més, així que s'hauria de tenir en compte.
  3. Un cop tenim la melmelada preparada, triturem la mescla per deixar-la ben fina. (Si es vol, es pot colar la melmelada o bé passar-la pel passapurés per tal d'eliminar-ne les llavors, però jo n'he prescindit).
  4. Finalment s'ha de repartir la melmelada en pots de vidre prèviament esterilitzats (deixar bullir, els recipients i les seves respectives tapes, en una olla durant uns 25 min). Si es vol conservar durant molt de temps s'han d'envasar al buit. Això s'aconsegueix omplint els pots fins a dalt de tot (deixant la mínima quantitat d'aire possible), tapant-la amb força i posant-la al bany maria uns 40 min, a continuació es deixen refredar dins de l'aigua i ja estaran llestos per guardar.

Bon profit!

16 comentaris:

Celeste ha dit...

Riquísima Laia. Todo un lujo la mermelada de moras que has preparado.
Un abrazo

Norma2 ha dit...

Una explicación perfecta con lujo de detalles y que se puede aplicar a otros frutos.
Beso desde Argentina hoy desde mi blog de nutrición http://siempreseraprimavera.blogspot.com

NuriaM. ha dit...

Hola Laia! Encantada de conocerte, me ha encantado tu blog y yo también te seguiré desde ahora para no perderme estas cosas tan buenas que haces! Hace poco hice una mousse de moras pero tuve que comprar la cajita que no es por nada, pero cuesta un ojo de la cara, así que me das una envidia de esas moras de Formentera... qué suerte con lo ricas que son!!
Un besote grande, nos estaremos siguiendo

lolines ha dit...

Hola Laia:
El meu fill és molt aficionat a recollir mores, li passaré la teva recepta perquè em prepari la melmelada.

Esther ha dit...

Uuufff enormemente bonitas las fotos ii y una mermelada que seguro q estaba de cine iipero te cuento las moras no son mi pasión, sin embargo por su color me resultan super atractivas, y es que no hay mas que ver las fotos....Besssss

Núria ha dit...

Quina bona pinta!! L'altre dia vaig fer-ne de llimona, encara no l'he tastada...ja et diré a veure que tal.

Pumuky ha dit...

Quina bona pinta fa aquesta melmelada Laia!

I si a sobre les mores són collides per vosaltres, molt millor que comprar-les, i més amb le preu que tenen!!

A mí també m'agrada trobar-me les llavors, no sé, penso que fan més melmelada...

Petons!

Unknown ha dit...

QUE RICAS!!! Y ESAS MORAS QUE HAS COGIDO TIENEN UN COLOR UFFF.BSSSS

Recetas Fáciles y Rápidas ha dit...

Adoro las mermeladas caseras y ésta de moras es realmente deliciosa.
Gracias por pasarte por recetas faciles y rapidas, de ésta manera he tenido la oportunidad de conocer tu fantástico blog por el cual te felicito.
Gracias y hasta siempre!!

CARMEN ha dit...

Que rica mermelada y que gusto ir al campo a recoger las moras para despues poder hacer la mermelada, dos placeres. Besos

Marga Morguix ha dit...

¡Qué mermelada tan buenísima, y qué pinta tan rica tienen las moras!.
Me preguntabas en mi blog qué era la tagatosa. Sí, es un edulcorante para diabéticos, que permite preparar bizcochos, pasteles y demás dulces que requieren horno, sin que amarguen ni empeore la textura.
Un besote.

Montse Riera ha dit...

Ohhh quins records.....de petita tenia una morera al jardí de casa i com disfrutava collint-les i menjant-me-les jajaja. Però la melmelada es una exquisides.....ummmm. Et felicito Laia!!!

Mònica Tarradellas ha dit...

Ha sigut veure-la i venir-me unes ganes irrefrenables de menjar-ne unes cullerades sobre una llesca untada amb mantega!!! Quina pinta!!!

Eva ha dit...

Que bones les mores! recordo quan era petita i anàvem al poble de la meva mare a Cantàbria que sempre en recollíem i ens les menjàvem directament... ara però, ja fa uns anys que no n'hi ha... Se t'ha trobat a faltar per la blogosfera, però queda compensat amb aquesta espectacular melmelada!!

Carmeta Rusquilleta ha dit...

Quina mermelada més bona la de mores!! Sobreyot si són de collita pròpia! Petonets!

Paty ha dit...

Quina delícia de melmelada! Jo m'he proposat anar a buscar aquest cap de setmana, així que si n'hi agafo gaires la provaré!
M'ha agradat molt el teu blog així que em quedo per aquí.
Et convido a visitar els meus blogs: www.dulces-y-panes.com i www.elpica-picadepati.blogspot.com
Petons!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...